TJ Střeň - TJ Mladějovice (2011/12)

15.08.2011 16:19

TJ Střeň 4:2 TJ Mladějovice
Neděle 14. 8. 2011 15:00h

Branky: Trhlík 2, Garláthy P. ml., Hůlka - Labuda, Vaculík P.

Rozhodčí: Bastl, Navrátil G., Lakomý J.

Počet platících diváků: xx

Sestava domácí: Macek – Zdřálek, Sekanina, Garláthy M., Večeřa – Grus (Hůlka), Kamínek D., Garláthy P., Weiser – Trhlík, Kamínek P. Trenér: Havlíček Jaroslav

Sestava hosté: Hoško – Huňka, Jemelík, Pospíšil, Matoušek – Vaculík P., Krejčíř, Fujdiak, Berg – Labuda, Vaculík O. Trenér: Venclík Robert

Střídání: Berg – Svoboda, Vaculík O. – Obšil, Pospíšil – Filgas

Do utkání nezasáhli: Smrček, Horník, Rozsíval

Druhé utkání v nové sezóně jsme odehráli na horké půdě ve Střeni, kde se nám tradičně nedaří. Před třemi lety jsme zde prohráli v šíleném zápase 5:6 a před jarní části sezóny jsme zde sehráli přátelské utkání, které pro nás skončilo debaklem (popravdě si nevzpomenu, kolik to nakonec bylo). Navíc domácí chtěli jistojistě zapomenout na vysokou prohru 7:0 v minulém kole od Libavé. Pozitivní bylo, že se nás na zápas sešlo 17 (slovy sedmnáct) hráčů.

Utkání začalo zcela v naší režii. Kdybychom za prvních 15 minut vedli 3:0, nikdo by se nemohl divit. Ovšem to se nestalo, navíc nám vstřelený gól paradoxně uškodil. Do té doby jsme hráli hru po křídlech, souboje jeden na jednoho a hlavně veškeré míče šli pozemi do nohy. Tato hra se nám poté naprosto rozpadla. Začali jsme nakopávat míče a to byla voda na mlýn pro domácí celek. Těm se podařilo převzít kontrolu utkání a svoji jednoduchou, nicméně účelnou hrou, nás tlačili čímdál více do obranné ulity. Vyústěním samozřejmě byl inkasovaný gól. Potřebovali jsme přežít první půli bez dalšího inkasovaného gólu, ale to se nám bohužel nepodařilo. Centrovaný míč v poslední minutě zaplachtil až za záda našeho brankáře. Poločas jsme tedy prohráli 1:2.

O přestávce přišlo přeskupení řad. Berga vystřídal Svoboda, jež se posunul na pravého obránce, odsud se přesunul do středu zálohy Matoušek. Ondřeje Vaculíka vystřídal Obšil, který zaujmul místo pravého záložníka a do útoku se vysunul Fujdiak. Druhý poločas jsme začali stejně jako první, aktivní hrou pozemi. Nicméně se nám nepodařilo vstřelit branku a domácí nás za to potrestali. Špatnou rozehrávku na půli jsme byli nuceni zahrát malou domů na Hoška, jemuž míč přeskočil nohu – stihl sice ještě doběhnout a vyhrábnout jej z brankové čáry, ale dobíhající domácí hráč jej do ní uklidil. 1:3. Přesto to nebyl hřebíček do naší rakve a kdybychom proměnili některou ze šancí, jež se nám naskytly, tak bychom ze zápasu jistě udělali drama. To jsme ovšem nedokázali a znovu z protiútoku inkasovali. 1:4. Ještě před tímto gólem inkasoval domácí i hostující hráč červenou kartu, kdy byl brutálně zfaulován Patrik Vaculík, který následně domácího hráče strčil. Podařilo se nám ještě snížit stav utkání, kdy Labuda proměnil tváří v tvář domácímu gólmanovi tutovku. 2:4. Kdoví zda-li bychom dokázali domácím ještě zavařit, kdyby pět minut před koncem byla odpískána penalta na Labudu, kterého fauloval gólman. Nicméně na kdyby se nehraje a tudíž zápas skončil naší prohrou. Dle mého osobního názoru jsme si utkání prohráli sami. Dvě věci byly rozhodující: hodně neproměněných šancí a zbytečné přenechání iniciativy v prvním poločase. Musíme se z tohoto utkání poučit a příští týden proti Slavonínu podat výkon bez sinusových výkyvů.

Lukáš Jemelík

Zpět

Vyhledávání

Vytvořil Lukáš Jemelík © 2011-16 Všechna práva vyhrazena.