TJ Sokol Hnojice - TJ Mladějovice

12.05.2008 12:29

TJ Sokol Hnojice - TJ Mladějovice

0 : 2

Branky: Krejčíř Martin, Fujdiak Jan

Rozhodčí: Rozman

 

SESTAVA:

 

 

STŘÍDÁNÍ:

 

 

Krásné teplé nedělní odpoledne s příchutí malého derby. Taková atmosféra vládla na hřišti Hnojic, kam zavítalo naše mužstvo. Přesný počet diváků neznám, ale dle mého odhadu se blížil ke stovce.

Naše mužstvo nastoupilo ve výše napsané sestavě. Na lavičce seděli ještě Honza Baláž, Svaťa Vyroubal a Ondra Macháček.

Utkání se začalo a ihned byly poznat rozdílné pojetí hry. Domácí nakopávali míče a hosté se snažili na nerovném terénu něco vymyslet. Úvodní oťukávaná trvala déle, než bychom si představovali a nevyplynuli z nich žádné starosti pro brankáře. Pak se ovšem začala projevovat větší snaha hostů a Fujdiak se v rychlém sledu dostal do totožných pozic. Z levé strany se prodral přes obránce a z velkého úhlu nejprve hledal Pospíšila před bránou, k tomu však míč nedoputoval a nedlouho poté z podobné pozice vyzkoušel střelu, která ovšem skončila pouze na tyči. I nadále aktivní levá strana hostujícího útoku zapracovala na další akci. Nepovedený centr Wiesnera málem překvapil domácího brankáře, který ale nakonec dokázal míč vytěsnit nad břevno. Z následného rohu ovšem udeřilo. Jemelík rozehrál roh z levé strany a míč propadnul k neobsazenému Krejčířovi, který neměl se zakončením problém a uklidnil tak hostující tým. 0:1! Ovšem efekt to mělo na hosty zcela opačný. Přestali hrát svoji hru a nechali soupeře kombinovat a dostávat hosty pod tlak. Největší šanci domácích přišla po rozehraném přímém kopu, kdy tvrdou ránu vyrazil Hoško na hranici malého vápna a neobsazený domácí útočník měl vyloženou šanci! Trestuhodně ovšem z malého vápna přestřelil bránu. Další průběh první půle již žádnou velkou šanci nepřinesl a tak poločas skončil vedením hostů 1:0.

Druhý poločas byl ve znamení většího úsilí hostů, kdy si byli vědomi, že jedna vydařená akce domácích může překazit a uhasit všechny naděje na vysněný postup. A tak po rychlé akci po pravé straně, kdy se do vápna dostal Berg, a od lajny všichni čekali zpětnou přihrávku, nasadil obránci housličky a ten jej fauloval. Penalta! K rozehrání se postavil Pospíšil, který chtěl protrhnout smůlu, která jej v zakončení provází. Ovšem přítrž mu udělal domácí gólman, jenž vystihnul střelu a vyrazil ji na roh. Hosty to však nepoložilo a za deset minut poté po krásné přihrávce od Pospíšila za obranu se konečně dokázal prosadit Fujdiak! 0:2! Domácí ve zbytku zápasu již rezignovaně pouze vytvářeli rušivé protiútoky, ovšem do zakončení se nedostávali vůbec. Ani hosté ovšem nedokázali zužitkovat žádnou z nabízených možností na skórování, ať už to byly dvě hlavičky znovu aktivního Pospíšila, či jeho střela nad po odraženém míči. A když pak Balážovi chyběl pomyslný krůček do zakončení, skončil zápas výhrou 2:0 pro hostující tým.

 

Zpět

Vyhledávání

Vytvořil Lukáš Jemelík © 2011-16 Všechna práva vyhrazena.