TJ Mladějovice - SK Hvězda Města Libavá

24.04.2008 18:43

TJ Mladějovice - SK Hvězda Města Libavá

3 : 4

Branky: Baláž Jan 2, Hradil Petr - Zbořil Miroslav 2, Pohanka David., Stibořík Antonín

ŽK: Svoboda Jakub, Hradil Petr

Rozhodčí: Doležal Josef

 

SESTAVA:

 

STŘÍDÁNÍ:

Nepříliš vlídné počasí zavítalo do Mladějovic na první jarní domácí zápas mužů. I přesto se přišlo podívat na tento zápas 40 diváků.

Naše mužstvo nastoupilo v pozměněném složení hlavně kvůli karetním trestům bratrů Pospíšilů. Sestava je uvedena výše.

Začátek utkání byl v pozvolném tempu. Více se do hry dostávali domácí, ovšem hostující hráči oplývali bojovností a velkou houževnatostí v osobních soubojích. Hosté se do pološancí dostávali především díky mokrému terénu, který dělal bránícím hráčům potíže, a dopouštěli se chyb. Ty však hosté nedokázali zatím využít. A tak první velká šance přišla v 15. minutě, kdy se ke kolmé přihrávce dostal za obranou unikající Petr Hradil a tváří v tvář brankáři se nemýlil. 1:0!!! Po této brance domácí dostali míč pod kontrolu. Sporný okamžik nastal v minutě 25., kdy znovu po kolmici tentokráte unikl Fujdiak. Byl ovšem tvrdě faulován zezadu a tak nemohl zakončit. K překvapení však sudí neodpískal penaltu ani filmování a nechal hru pokračovat dále. Pocitu křivdy hosté dokázali využít a nekoncentrovanost domácích potrestali vyrovnávací brankou. Po závaru před domácí brankou a opakovaném vráceném míči do vápna se nedohodli domácí hráči Jemelík a Matoušek a volný míč doputoval k hostujícímu útočníkovi, který měl práci jednoduchou. 1:1! Ještě do konce prvního poločasu dokázali hosté otočit stav utkání ve svůj prospěch. Domácí hráli útočný fotbal a protivníci bránili a snažili se využít chyb. Jedna taková přišla po vystihnuté křížné přihrávce a naráz se řítili 4 útočníci na dva obránce. Tato situace nemohla dopadnout jinak, než otočením vývoje utkání. 1:2! Gól do šatny zmrazil nejenom diváky, ale hlavně domácí hráče.

Do druhého poločasu nastoupil místo zraněného Fujdiaka Jan Baláž. To přineslo oživení hry směrem dopředu. Ovšem při zakládání akce, přišla ztráta míče a hosté ihned chybu potrestali. 50. minuta – 1:3. Poté se jen stáhnuli na své území a bránili cenný výsledek. I přes zahuštěnou obranu se znovu po dlouhé kolmé přihrávce dostal k míči Baláž, udělal obráncům zasekávačku a nedal brankáři šanci. 2:3!!! Domácí vycítili šanci a vrhnuli všechno své úsilí do útoku. Z pozice stopera se na hrot vytáhnul Matoušek a obranná řada se zmenšila na 3. Bohužel risk nevyšel. Z protiútoku se z velkého úhlu dokázal střelou pod břevno prosadit hostující útočník. 2:4! Nicméně domácí nesložili zbraně a nadále útočili. Po pěkné akci se dokázal prosadit znovu Baláž a korigoval stav na 3:4!!! Po této akci vytvořili domácí velký tlak, ale do vápna nepřicházely potřebné centrované míče. Výjimku potvrzující pravidlo předvedl dobrou akcí znovu Baláž, kdy z 16 metrů trefil břevno a dorážku z malého vápna bohužel nezvládnul Macháček vystřídavší Berga. Poslední povedenou akci předvedli domácí těsně před závěrečným hvizdem, kdy po nepovedené ofsajdové pasti se sám řítil na gólmana Vízner, bohužel neproměnil.

Zápas tedy skončil výhrou hostů 4:3, kteří nám tak oplatili podzimní porážku na domácí půdě.

 

Zpět

Vyhledávání

Vytvořil Lukáš Jemelík © 2011-16 Všechna práva vyhrazena.