Pivní slavnosti 2011

04.07.2011 21:54

 

O víkendu 1. – 3. 7. 2011 se uskutečnili na našem hřišti v Mladějovicích Pivní slavnosti. Jednalo se již o třetí ročník oblíbené akce a dle mého názoru, to byl ročník nejvydařenější.

Třídenní program odstartoval v pátek v 18:00 úvodním naražením beček. Přestože nebylo nijak nejtepleji, sešlo se nás večer poměrně dost a nálada byla ještě lepší. Návštěvníci postupně ochutnávali jednotlivé druhy piv – od Svijanského Mázu, přes Radegasta 12° a tmavého piva Černá Hora KERN až k pivním speciálům jako byla Modrá luna od Černé Hory (borůvkové). Každý si jistě našel svého favorita, jež vyhovoval jeho požadavkům na kvalitní iontový nápoj s přídavkem alkoholu :)

Sobotní den se nesl v duchu ideálního počasí pro fotbal. Polojasno s teplotou kolem 16ti stupňů ale nebylo nikterak lákavé pro pivní příznivce. Během dne se ovšem oteplilo a to se příznivě projevilo i na návštěvě. Úvodní výkop se poněkud posunul, začali jsme asi o 15 minut později, nicméně o to natěšeněji všichni účastníci působili. Do turnaje se přihlásilo a také nastoupilo osm týmů. Podrobné výsledky a průběh celého turnaje najdete v pdf souborech pod článkem. Obě základní skupiny se odehrály velmi rychle a bez  potíží a myslím, že už zde, podle předvedených výkonů, bylo všem jasné, které týmy budou bojovat o finále. Nakonec se tak i stalo. Týmy Loupežníků, Újezdu, Melitesu i Jägerteamu předváděly po celý turnaj výborné fotbalové akce. V semifinále se utkala mužstva Loupežníků s Jägerteamem a Újezdu s Melitesem. Ve vypjatém semifinále, kdy bohužel došlo i k vyloučení jednoho z hráčů Loupežníků, vyhrál Jägerteam poměrem 3:0. Druhé semifinále se neslo v klidnějším duchu, i přesto zde bylo dost zajímavých situací a po velmi vyrovnaném průběhu postoupilo do finále mužstvo Melitesu. O třetí místo se tedy utkaly týmy Újezdu a Loupežníků. Nakonec si tekutou odměnu za třetí místo odneslo mužstvo z Újezdu. Poté se již mohlo začít finále mezi týmy Melitesu a Jägerteamem. První gól padl z penalty do sítě Jägerteamu, následně obdrželi i druhý, ale jiskřičku naděje vykřesali ihned poté snížením na 1:2. Vyrovnat se jim ale již nepodařilo a otevřená zadní vrátka využili hráči Melitesu ke třetímu rozhodujícímu úderu. Následně hráči Jägerteamu, jak bývá ve fotbalové branži zvykem, odvolali svou trenérku z funkce.  Snad si tento krok do příštího ročníku ještě rozmyslí… :) Dárkový balík za první místo si tedy odnesl tým Melitesu, menší dárkový koš si rozdělili hráči Jägerteamu. Touto formou bych chtěl poděkovat za účast a velmi dobré výkony všem zúčastněným hráčům a doufám, že druhý ročník turnaje nebyl poslední a za rok se znovu sejdeme!

Sobotní program ovšem fotbalovým turnajem nekončil, ba naopak. Od 18té hodiny se všichni účastníci Pivních slavností mohli přihlašovat do Pivních soutěží. Čekaly je nelehké úkoly, při kterých museli předvést jen to nejlepší, pokud chtěli porazit ostatní a převzít poukázku na pět jakýchkoliv piv zdarma. Postupně se konaly soutěže v pití piva na ex pro muže, nafouknutí balónků do prasknutí pro ženy, válení sudů pro páry a nakonec, jako třešnička na dortu, vypití malého piva na ex pro ženy. Nutno podotknout, že jsem ani nepočítal s takovou báječnou odezvou, jaká byla na tyto soutěže. Pro pití piva na ex se přihlásilo 14 mužů a 8 žen. Pět párů se našlo pro válení sudů a pět odvážných dam pro přefouknutí balónků.
Skvělou atmosféru měla již první soutěž, kterou bylo exování piva. Ze 14ti účastníků postoupili z prvního kola do finále tři a to Tomáš Pavlát, Svatopluk Vyroubal st. a Martin Prokopec. V čase 4:22 sekund vyhrál po vyrovnaném průběhu finále pan Svatopluk Vyroubal starší a dočkal se nadšených ovací obecenstva. Další soutěží bylo nafukování balónků až do prasknutí. Nejrychlejší byla Jarka Kreuzingerová, která to zvládla za 20:43 sekund. Z pěti soutěžících se podařilo přefouknout balónek dvěma. Soutěž párů spočívala v co nejrychlejším proválení plného sudu piva dráhou se zavázanýma očima, kdy druhý z dvojice jej navigoval. Z pěti dvojic byl nejrychlejší pár Honza a Honza Paikerů, jež doválel sud do finiše v čase 30:63 sekund. Nutno podotknout, že diváci svým povzbuzováním nijak neulehčili komunikaci soutěžních párů a o to byla soutěž zajímavější a zábavnější (hlavně pro diváky)! Závěrečná disciplína byla velmi zábavná hlavně pro pány. Vidět dámy napůl polité pivem se zdá býti být velmi zajímavé
:) Zúčastnilo se nakonec osm soutěžících a ty se v prvním kole pokusily propít do finále. Nakonec se to povedlo Mile Marečkové, Pavle Všianské a Jarce Kreuzingerové. Ve finále zvítězila po velmi těsném boji Mila Marečková časem 5:52 sekund.

Po soutěžích se všichni návštěvníci mohli pobavit u hudby a vychutnávat si chvíle pohody a volna v příjemném počasí. Toto počasí bohužel nevydrželo v neděli, která nám celá propršela, a proto se nekonal turnaj v pétanque. Snad příště.

Po celý víkend se o vaši spokojenost starali také naši uzenáři, Mira Horník a Michal Fujdiak, kteří připravovali vynikající pochutiny v udírně, ať už to byla uzená žebra, či cigára. Těmto patří velký dík a stejně tak i všem, kteří pro Vás točili zlatavé moky, či rozlévali jiné nápoje. V neposlední řadě bych chtěl poděkovat panu Vyroubalovi, Robertu Venclíkovi i Honzovi Balážovi za jejich rozhodcovskou pomoc při turnaji a Honzovi navíc také za ujmutí se řečnictví u soutěží. Poděkování patří i všem ostatním, kteří jste se svou snahou podíleli na hladkém průběhu tohoto víkendu a hlavně Vám, návštěvníkům, za vynikající atmosféru!

Doufám, že jste byli všichni spokojeni s atmosférou a úrovní Pivních slavností a tímto bych Vás chtěl požádat, pokud máte nějaký důkazní materiál (fotky, videa) ze soboty, pak mě prosím kontaktujte osobně, emailem (lukasjemelik@gmail.com), či na fóru zde pod článkem. Závěrem se těším na další akci, kterou pro Vás budeme pořádat společně s obcí Mladějovice a dalšími složkami naší obce, jež budou Hodové slavnosti o víkendu 22. – 24. 7. 2011.

 

Turnaj v malé kopané PF CUP 2011

Lukáš Jemelík

Zpět

Diskusní téma: Pivní slavnosti 2011

Datum
Vložil
Titulek

Důkazní materiály

Zde mi, prosím, pište, pokud máte nějaké fotky, videa... Klidně natočené mobilním telefonem. Děkuji
PS: Samozřejmě můžete i vyjadřovat vaše pocity a dojmy z uplynulého víkendu!

Vyhledávání

Vytvořil Lukáš Jemelík © 2011-16 Všechna práva vyhrazena.