FC Kolos Jiříkov - TJ Mladějovice

12.04.2008 16:00

FC Kolos Jiříkov - TJ Mladějovice

2 : 2

Branky: Ilkiw Vojta, Zikmund František - Jemelík Lukáš, Fujdiak Jan

ŽK: Ilkiw Vojta, Ledvina Lubomír - Jemelík Lukáš, Fujdiak Jan, Matoušek Jan, Pospíšil Tomáš, Berg Jaromír, Krejčíř Martin

ČK: 0 - Matoušek J., Pospíšil T.

Rozhodčí: Kryl Stanislav

SESTAVA:

 

 

K prvnímu jarnímu utkání jsme cestovali do hor. Čekalo nás docela nevlídné počasí, hřiště bylo velmi úzké a zároveň také krátké. V některých místech podmáčené. Podmínky byly ovšem pro oba celky stejné.

Utkání hosté začali ve výše zmíněné sestavě. Z počátku nám jasně dělalo problémy hřiště, na jehož délku nejsme zvyklí a tak se domácí ujali taktovky. První nebezpečná akce domácích začala autovým vhazováním a přiťuknutím na volnějšího spoluhráče, který si v pokutovém území šikovně naběhnul do faulu a rozhodčí odpískal pokutový kop. Ovšem domácí hráč jej poslal vedle pravé tyčky. Postupem času hosté vyrovnali hru a to přineslo standardní situace. Po jedné takové se ujali vedení. Nepřímý volný kop rozehrál nakrátko Zrost a Jemelík prostřelil zeď i gólmana. 1-0!!! Možnost standardní situace ovšem dostali i domácí, kdy po faulu na domácího útočníka zahrávali přímý volný kop ze 17m. Ten dokázali domácí využít, kdy střelou na gólmanovu stranu překvapil hostujícího brankáře. 1:1! Do konce poločasu měli hosté mírnou převahu, ovšem tu nedokázali přetavit ve vedoucí gól.

Druhý poločas hosté i domácí nastoupili ve stejném složení. Hned od začátku se hosté ujali iniciativy a domácí téměř nepustili za polovinu. Tento tlak vyúsťoval v několik slibných příležitostí, které ovšem nedokázali zužitkovat. V 60. minutě vystřídal Víznera Fujdiak, který se zařadil po bok Hradila do útoku a Zrost se stáhnul do středu zálohy. Tento tah se zdál být velmi dobrým, protože se čerstvý hostující útočník dokázal prosazovat do koncovky, ovšem chyběla mu přesnost a také trocha štěstí. Střela z přímého volného kopu se otřela o spojnici tyčí. Ještě před touhle standardkou se povedla dalekonosná střela z 30 metrů Svobodovi, ovšem ta se také jen otřela o horní konstrukci branky domácích. Několik slibných akcí bylo zakončeno vedle. Ovoce přinesla až akce z 85. minuty, kdy se z 20 metrů dokázal konečně trefit přesně Fujdiak. 2:1!!! Po této brance se hosté stáhnuli na vlastní polovinu s cílem ubránit toto vedení a vyrážet do protiútoků. Tato taktika by byla úspěšná nebýt rozhodčího, který jej dostával pod tlak nejen odpískáváním milimetrových přešlapů při autových vhazováních, které viděl i z 20 metrů, ale hlavně při neustálém rozdávání žlutých karet za mluvení. Vrcholem byla situace z 92. minuty, kdy odkopnutý míč sebral Fujdiak a na druhé straně hlásící se Berg pokřiknul na něj s prosbou o balón. Tuto situaci náhle přerušil rozhodčí, který zároveň udělil žlutou kartu hostujícímu krajnímu záložníkovi s opodstatněním, že si nenechá nadávat! Tato situace byla zlomová, neboť došlo k prasknutí nervů hostujícím hráčům a to vyplynulo ve faul stopera Matouška a zároveň udělení druhé žluté karty a tedy červené. Připomínám, že tohle se stalo již po nastavení avizovaných 4 minut. Následnou standardní situaci zahráli domácí do chumlu hráčů na penaltě, kde odhlavičkovával bránící hráč, míč se odrazil od hlavy domácího hráče a poté se dostal k volnému hráči, který byl evidentně v ofsidu. Ten byl pomezním avizován, ovšem nikoliv odpískán rozhodčím. Centr dokázali hosté odvrátit na autové vhazování. Z toho ovšem vyplynula situace dlouhého autu až na malé vápno, kde dokázal domácí útočník prodloužit za záda gólmana. 2:2! Takto utkání již skončilo, bylo uděleno nespočet žlutých karet a dvě červené, přičemž tu druhou dostal již při odchodu ze hřiště hostující Pospíšil, jež neudržel nervy na uzdě a zbytečně urazil rozhodčího.

Utkání tedy skončilo konečnou remízou 2:2.

Zpět

Vyhledávání

Vytvořil Lukáš Jemelík © 2011-16 Všechna práva vyhrazena.